Werkwijze

Wanneer je denkt dat beeldende therapie iets voor jou kan zijn, of als je nog vragen heeft, dan kan je me bellen of mailen, je kan je ook direct aanmelden.

Intake

Eerst zullen we een intakegesprek plannen. Hierin vertel je waarom je je aanmeldt, je ouder(s) zijn bij dit gesprek aanwezig als je dat wilt.

Klik?

We bepalen samen of de therapie zal starten. Het is belangrijk dat er sprake is van een klik en of we allebei het idee hebben dat ik je kan helpen.

Behandelplan

Vervolgens maak ik een behandelplan, waarin de hulpvraag, behandeldoelen en geplande activiteiten omschreven staan. Jij en je ouders ondertekenen dit plan.

Aantal sessies

Het eerste aantal sessies spreken we samen af, daarna plannen we een evaluatiegesprek om te kijken welke doelen er behaald zijn en of de behandeling naar wens verloopt. Op deze manier zal de behandeling verder verlopen, steeds in overleg met elkaar.

Het aantal sessies staat niet vast, maar gemiddeld duurt een therapie tussen de 6 en 15 sessies. Je komt wekelijks of om de week naar de praktijk voor drie kwartier therapie. We spreken een vaste dag en tijd af.

Afronding

Wanneer we besluiten de therapie af te ronden, plannen we een afsluitend gesprek. Je wordt nu weer “losgelaten” en je gaat oefenen en ervaren met je nieuwe bagage. Als je het gevoel hebt dat het geleerde wat is weggezakt, kan je altijd een keer of een paar keer terugkomen.

Bekijk de tarieven en vergoedingsmogelijkheden.