Workshop over opvoeden van pubers

Op dinsdag 17 oktober 2023 geef ik in mijn praktijk in Zaandam een workshop voor ouders met puber(s).

Laat me los, laat me gaan
Over de wereld en beleving van pubers en hoe je ze kunt begeleiden.

Op deze avond krijg je theorie en uitleg over wat er allemaal gebeurt in het brein, lijf en leven van je opgroeiende puber. Je leert op welke manier dit invloed heeft op het gedrag van je kind, zodat je beter gaat begrijpen wat er allemaal speelt in deze ontwikkelingsperiode.

Daarnaast wisselen we ervaringen uit, want hoewel het vaak lastig is om jezelf te helpen in je eigen situatie, weten we vaak heel goed hoe je een ander kunt helpen.

Doel is dat je met voldoende tips en ideeën naar huis gaat, waarmee je je kind met meer vertrouwen in zichzelf kan ondersteunen.

  • Tijd: 20:00 – 21.30 uur
  • Prijs: 15,00
  • Locatie: Magazijn14 | Affuitenhal 1 Zaandam
  • Aanmelden: contact@eigen-kijk.nl

Open Dag – Week van de Vaktherapie

Gisteren – op 8 oktober – gaf ik samen met mijn collega vaktherapeuten van het Collectief Vaktherapie Noord-Holland een open dag in het pand waarin mijn praktijk is gevestigd. Buiten gaf ik een timmerworkshop voor kinderen, maar het hoogtepunt was toch wel een dansvoorstelling van danstherapeut Job Cornelissen met Joop van 94 jaar, onder muzikale begeleiding van Jantje van der Wurff.

img_8995

Gedreven door een negatief zelfbeeld

Vandaag las ik in de metro het verhaal van radio-dj Patrick Kicken (3FM en Veronica). Hij vertelt over zijn burn-out, in het kader van de Week van de Werkstress:

“Als je zo gedreven bent, wie houdt je dan tegen? Ik ben er wel achter gekomen waar het vandaan komt. Een negatief zelfbeeld. Dat zorgt ervoor dat je op zoek gaat naar erkenning. Maar dat brandt je op. Je kunt niet dag-in-dag-uit aanstaan. De oorzaak ligt in mijn jeugd. Als je een negatief zelfbeeld hebt is ‘meer, meer, meer’ nóg niet genoeg. Je kunt aan de lopende band waardering oogsten, maar als er iets onder zit wat fout is ben je alleen maar een bodemloze put aan het volgooien.”

En daarom is het zo belangrijk om op tijd aan de bel te trekken voor tieners en jongeren, je kan er de rest van je leven profijt van hebben!

Bron: Metro 14-11-2016

Verhuisd naar het HEMbrugterrein

Mijn nieuwe praktijkplek is klaar! In Magazijn 14 op het HEMbrugterrein behandel ik jongeren die niet blij zijn, ontwikkel ik een podium voor jongeren die vastlopen in de maatschappij, maar wel een creatief talent hebben en maak ik eigen werk in mijn atelier.

De stem van het kind bij een echtscheiding

Wanneer twee mensen uit elkaar gaan, komen hun normen en waarden vaak uit elkaar te liggen. Ze gaan elkaar bestoken met hun ideeën over bijvoorbeeld de opvoeding. Ze vechten voor hun kind en denken allebei vaak te weten wat goed is.

Het kind zit ertussen. Hij heeft komt er niet achter wat zijn eigen verhaal is, want hij is overstelpt met andere gedachten en gevoelens. Zijn emotionele ontwikkeling stagneert.

Lees meer