Open Dag – Week van de Vaktherapie

Gisteren – op 8 oktober – gaf ik samen met mijn collega vaktherapeuten van het Collectief Vaktherapie Noord-Holland een open dag in het pand waarin mijn praktijk is gevestigd. Buiten gaf ik een timmerworkshop voor kinderen, maar het hoogtepunt was toch wel een dansvoorstelling van danstherapeut Job Cornelissen met Joop van 94 jaar, onder muzikale begeleiding van Jantje van der Wurff.

img_8995

Gedreven door een negatief zelfbeeld

Vandaag las ik in de metro het verhaal van radio-dj Patrick Kicken (3FM en Veronica). Hij vertelt over zijn burn-out, in het kader van de Week van de Werkstress:

“Als je zo gedreven bent, wie houdt je dan tegen? Ik ben er wel achter gekomen waar het vandaan komt. Een negatief zelfbeeld. Dat zorgt ervoor dat je op zoek gaat naar erkenning. Maar dat brandt je op. Je kunt niet dag-in-dag-uit aanstaan. De oorzaak ligt in mijn jeugd. Als je een negatief zelfbeeld hebt is ‘meer, meer, meer’ nóg niet genoeg. Je kunt aan de lopende band waardering oogsten, maar als er iets onder zit wat fout is ben je alleen maar een bodemloze put aan het volgooien.”

En daarom is het zo belangrijk om op tijd aan de bel te trekken voor tieners en jongeren, je kan er de rest van je leven profijt van hebben!

Bron: Metro 14-11-2016

Verhuisd naar het HEMbrugterrein

Mijn nieuwe praktijkplek is klaar! In Magazijn 14 op het HEMbrugterrein behandel ik jongeren die niet blij zijn, ontwikkel ik een podium voor jongeren die vastlopen in de maatschappij, maar wel een creatief talent hebben en maak ik eigen werk in mijn atelier.

Workshop Laat me los, laat me gaan

Logo_WeekvdOpvoeding_2014Een ongedwongen gedachtewisseling over het vertrouwen en begeleiden van je (bijna-) puber.

Ineens denk je: “O jee, mijn kind is een puber!” Je merkt het doordat je zoon je minder vertelt en zich vaker terugtrekt op zijn kamer. Je weet niet meer precies wat je dochter denkt en voelt en al helemaal niet wat ze allemaal doet en met wie!

Het is een lastige fase voor zowel je kind als jou als ouder. Laat ik hem gaan? Kan ik haar wel vertrouwen? Maar hoe moet dat dan met school? Met haar toekomst?

Helaas zijn er geen standaard antwoorden op deze vragen. Elk kind is uniek, elke ouder is anders. Feit is dat jullie relatie verandert en dat gebeurt niet zomaar.

In deze workshop zal ik vertellen over waarom de relatie met je kind ineens transformeert. Ik geef informatie over het brein en de belevingswereld van pubers en pre-pubers.

We gaan gedachten wisselen over het spanningsveld tussen het loslaten van je kind en de controle die je wilt en soms ook moet uitoefenen. Want je kind zegt: “Ik ben volwassen!”, maar dat is (nog) niet zo…

8 oktober 19.30 – 21.00 | GRATIS
Speelgoedwinkel Prins op de Erwt, Zuiddijk 61, Zaandam
Aanmelden
: https://www.facebook.com/events/163782877291560/ of jantien@jantienmijwaart.nl

Vergoeding gemeente!

Per januari 2015 wordt mijn behandeling vergoed door een van de zeven Westfriese gemeenten: Hoorn, Medemblik, Opmeer, Koggenland, Drechterland, Stede Broec of Enkhuizen.

Woont u in een van deze gemeenten en heeft u hulp nodig voor uw kind of gezin? De huisarts, jeugdarts, kinderarts of professional uit het gebiedsteam van de gemeente kan u verwijzen naar het Centrum voor Kindertherapie. U heeft een verwijzing nodig van de (huis)arts.

De stem van het kind bij een echtscheiding

Wanneer twee mensen uit elkaar gaan, komen hun normen en waarden vaak uit elkaar te liggen. Ze gaan elkaar bestoken met hun ideeën over bijvoorbeeld de opvoeding. Ze vechten voor hun kind en denken allebei vaak te weten wat goed is.

Het kind zit ertussen. Hij heeft komt er niet achter wat zijn eigen verhaal is, want hij is overstelpt met andere gedachten en gevoelens. Zijn emotionele ontwikkeling stagneert.

Lees meer